דווקא בתקופה בה אורח החיים שלנו עובר שינויים קיצוניים ללא שליטתנו, חשוב להמשיך ולחזק את הקשר עם הציבור. מצד אחד, תושבים רוצים לשמוע מה העירייה ורשויות המדינה עושות למענם בייחוד בזמנים כאלה, ויש להם גם מה להגיד ולהציע. ומצד שני, רשויות מקומיות וגופים ממשלתיים רוצים לשתף את הציבור בצעדים שהם נוקטים ובתכניות שונות, ולקבל ממנו פידבק על כך. הנה 4 המלצות לחיזוק השיתוף, דווקא בימים אלה:
 

א. תמצות מידע מקצועי ותרגום לתושבים מן השורה

לדוגמה, בחדשות אנחנו שומעים שוב ושוב את המושג "גידול אקספוננציאלי" בהקשר של התפשטות נגיף הקורונה. אבל אזרחים רבים בבית לא יודעים מה זה אומר. ראוי לעשות מאמץ ולהפחית במונחים ה"מפוצצים" היכן שניתן, ולייצר הסברה יותר נגישה וברורה. תחשבו שיחד עם השימוש במושג היה מופיע על מסך הטלוויזיה כיתוב כגון "גידול אקספוננציאלי = גידול מהיר מאוד המכפיל את עצמו בכל דור", וכך גם לגבי האמצעים לצמצומו, וכדומה.
 

ב. העברת מידע לתושבים, איפה שהם נמצאים

לאחר שייצרנו מידע נגיש לתושבים, נפיץ אותו באופן הנגיש לקהל היעד שלנו. אם הוא נמצא בפורום תושבים בפייסבוק אז נדאג לפרסם שם את הפרטים, בפורמט שקל למשתמשים לעיין בו. ואם התושבים נמצאים יותר בקבוצות ווטסאפ עירוניות או שכונתיות, אז נפרסם שם, וכן הלאה. ולעתים, יהיה נכון להקים בתוך פלטפורמה שבה כולם נמצאים, אזור המיועד לעדכונים, למשל קבוצת ווטסאפ חד-צדדית לפרסומים.
 

ג. דו-שיח נגיש עם תושבים

הסבר פרונטלי ובלתי אמצעי לציבור הרחב ע"י נציגי ציבור ואנשי מקצוע, מחזק את תחושת השקיפות והאמון ברשויות. כאשר מתאפשר לתושבים גם לשאול שאלות תוך כדי ולקבל מענה רציני מטעם אותם נציגי ציבור או אנשי מקצוע, האמון וההערכה רק עולים, והרבה יותר קל לקדם כך מהלכים המשפיעים על הציבור. אך מה עושים במצב בו לא מתאפשר לקיים מפגשים פרונטליים? מוצע לבצע שידור חי ולייב צ'אט ברשתות חברתיות. ניתן לבצע זאת באופנים שונים ובפלטפורמות מגוונות, בהתאם לקהל היעד.

       
 

ד. שיתוף נגיש וזמין

כאשר מעוניינים גם לשתף את התושבים בפעולות או בתכניות שמקדמים, וגם לשתף בהתלבטויות ולאפשר להם להביע את דעתם בנושאים שונים, ההצעה המסורתית תהיה כנס תושבים, שולחנות עגולים או קבוצות מיקוד. אז איך עושים את זה מבלי שנצטרך להתקהל? את אותם משתתפים שהייתם מזמינים לקבוצת מיקוד, ניתן לכנס בקבוצת דיון באחת מהרשתות החברתיות או בפלטפורמות "עבודה משותפת" שונות. את הקהל שהייתם מזמינים להגיע למפגש שיתוף ציבור, אפשר לרתום להשתתף בפלטפורמה דיגיטלית, בה הוא גם יוכל לקבל מידע וגם להשיב על שאלות ולהתייחס לנושאים שונים. כל זאת ניתן לבצע בשילוב של כלים דיגיטליים שונים העומדים לרשותנו, ובכך לאפשר לציבור לקבל מידע ולקחת חלק, מכל מקום ובכל זמן.

 

רוצים להתייעץ על מערכי שיתוף והסברה? לחצו כאן